Автор: Александра Стейград, nypost.com Следвайте Гласове в Телеграм Ръководството на CBS News е забранило

...
Автор: Александра Стейград, nypost.com Следвайте Гласове в Телеграм Ръководството на CBS News е забранило
Коментари Харесай

CBS забрани употребата на думата транссексуален в репортажите за стрелеца от Нашвил

Автор: Александра Стейград, nypost.com Следвайте " Гласове " в Телеграм

Ръководството на CBS News е забранило на чиновниците си да употребяват думата " транссексуален " при отразяването на стрелеца от Нашвил, макар че полицията съобщи, че Одри Хейл е била тъкмо такава и го уточни като основен миг в тази ситуация, научи The Post.

" Половата еднаквост на стрелеца не е доказана от CBS News ", упорстват ръководителите на мрежата в служебна записка от вторник, получена от The Post. " В този смисъл би трябвало да заобикаляме каквото и да е споменаване на тази информация, защото тя няма никакво известно значение за закононарушението. Ако това се промени, можем и ще го преразгледаме. "

Според източници, близки до мрежата " Тифани ", директивата на CBS News е била предадена на публицистичен диалог във вторник сутринта от Ингрид Чиприан-Матюс, изпълнителен вицепрезидент в новинарската дирекция и Клаудия Милн, старши вицепрезидент по стандартите и практиките.

" Точно в този момент ние съветваме да се каже: Полицията разпознава обвинения като 28-годишния АУДРИ ХЕЙЛ, който [sic] простреля и умъртви на мястото на случая ", се споделя в бележката от вторник. " И продължете да се фокусирате върху други значими точки от следствието, общността и решенията. "

Одри Хейл 

Източници настояват, че Чиприан-Матюс и Милн са прекарали 15 минути в телефонния диалог във вторник в разискване на директивата, което озадачило доста публицисти, като се има поради, че началникът на полицията в Нешвил Джон Дрейк съобщи, че Хейл е транссексуална и че нейната идентичност може да има отношение към претекста.

" Това е неуместно, тъй като полицията разпознава Хейл като транссексуална ", съобщи вътрешен човек от CBS. " Ако служителите на реда не бяха обърнали внимание на това, може би можеше да се избегне, само че укриването на информация не е публицистика ".

Оттогава решението е отразено в репортажите на мрежата. Часове след стрелбата в понеделник сутринта кореспондентката Джанет Шамлиан заяви в предаването " CBS Evening News with Norah O'Donnell ", че Хейл " се разпознава като транссексуален ".

След позвъняването на CBS във вторник обаче споменаването на половата еднаквост на Хейл бе прекъснато.

Предаването на Нора О'Донъл " CBS Evening News " спря да загатва транссексуалната еднаквост на Хейл след като изпълнителните шефове на CBS News взеха решение за цялата мрежа.

" Изчакваме да забележим манифеста [написан от Хейл] и всевъзможни детайлности за претекста ", съобщи представител на CBS пред The Post. " Както споделяме в нашите инструкции, по-късно ще преразгледаме и ще ревизираме репортажите си. "

Говорителката на CBS отхвърли да разяснява повече.

Според източник, който е участвал на диалога, полемиката с изпълнителните шефове на CBS News във вторник е оставила към 150 чиновници на новинарската мрежа зашеметени и в неудобно безмълвие. 

Източникът означи, че двамата изпълнителни шефове на CBS News наподобява са се " усукали на възел ", цензурирайки репортажите поради личните си " демократични пристрастия ", което в последна сметка е " неприятна услуга " за аудиторията на мрежата.

Изпълнителните шефове на CBS News Ингрид Чиприан-Матюс (горе) и Клаудия Милн инструктирали чиновниците да заобикалят да оповестяват за транссексуалната еднаквост на Хейл

" Трябва да се прегледат всички обстоятелства по случая ", съобщи ядосан източник от CBS пред The Post. " Всеки би трябвало да се вложи в разбирането на случилото се. Не знам по какъв начин ще го извършите, без да разберете целия обсег на обстановката ".

Конкурентите, в това число NBC News, ABC News, CNN и New York Times, оповестиха, че съгласно полицията Хейл е транссексуален и употребява местоименията той/тя и името Ейдън.

Във вторник водещият на NBC News Лестър Холт интервюира Дрейк, началника на полицията в Нашвил, като означи, че полицията е споделила, че Хейл " се е разпознал като транс ", и попита: " Вярвате ли, че има връзка с това? "

Дрейк, който по-рано денем беше споделил на репортерите, че Хейл " в действителност се разпознава като транссексуален ", отговори, че " към момента сме в начален стадий на следствие на всичко това и дали то фактически е изиграло роля в този случай ".

Клаудия Милн от CBS News е споделила на един от чиновниците, че мрежата ще прави оценка обстоятелствата за самоличността на Хейл за всеки обособен случай

Въпреки това източниците ни настояват, че изпълнителните шефове на CBS отхвърлят да оповестяват за този аспект от следствието на стрелбата, при която се твърди, че Хейл е умъртвил три деца и трима възрастни. 

" Съобщаваме ли на нашите читатели и фенове, че не могат да се оправят с главните обстоятелства по случая? ", добави източникът. 

Когато в сряда CBS заяви за прекъсването на акаунта на представителката на Народното събрание Марджъри Тейлър Грийн в Twitter поради обява за " възмездие ", тя единствено загатна за лекуването на Хейл от " прочувствено разстройство ", базирайки се на информация, която е била оповестена ден по-рано.

Снимка от видеозапис от охранителна камера, възложен от полицейското ръководство на Нешвил, демонстрира обвинената в всеобща пукотевица АУДРИ ЕЛИЗАБЕТ ХЕЙЛ, 28-годишна, някогашна ученичка в учебно заведение " Ковенант ", която прави пукотевица в учебното заведение " Ковенант " на 27 март 2023 година (Снимка: © Полицейското ръководство на Метро Нешвил посредством ZUMA Press Wire)

По време на диалога във вторник един от чиновниците попита по какъв начин да се оправи с въпроса за транссексуалните по време на процеса на събиране на вести, в случай че репортерите интервюират другари и родственици на Хейл и тематиката бъде повдигната. 

Милн сподели, че всяка обстановка ще би трябвало да се прави оценка самостоятелно, което съгласно един от вътрешните чиновници звучи по този начин, като че ли тези детайлности ще бъдат " отстранени " от отчета.
 

Инфо: nypost.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР